О мени

Ово сам ја!14446038_1196050563795401_7541848635896348081_n
Цитираћу једног васпитача (Tomi Lindsi) који каже: Зашто сам изабрао ову професију? Зашто сам овде? Једноставно речено, овде сам да бих нешто променио. Као дете просветног радника овај позив сам заволела од малих ногу и без обзира на године радног стажа (28) стално себи постављам и анализирам питања колико сам успешна у свом послу и шта треба мењати да би настава била успешнија, занимљивија, креативнија, истраживачка… Тежим да уважавам сваку индивидуу са својим манама и врлинама, позитивно размишљам, са колегама размењујем искуства, своје знање надограђујем праћењем стручне литературе и акредитованих семинара и коришћењем интернета. Екологија, гимнастика, луткарство и у новије време, интернет,  су поред моје породице и васпитавања два сина који су пошли мојим стопама, неизоставне потребе свакодневнице. У будућности себе видим у едукацији младих, перманентном образовању у коришћењу информационих технологија, лидеру многих акција за добробит друштва… круна свега овога је звање-педагошки саветник.
О усавршавању
Перманентно се усавршавам. Осим акредитованих обука, похађам и разне облике неформалног стручног усавршавања, јер су подједнако корисни и без акредитације. За овакав вид стручног усавршавања се не добија званични сертификат. Поставља се питање: Зашто се онда усавршавати на овај начин? Иако не постоји строга законска обавеза, овакав вид стицања знања је лична обавеза сваког наставника, најпре везана за његову унутрашњу потребу за сопственим усавршавањем, па тек онда за спољне факторе.
Како радим?
У свом раду користим разноврсне методе и иновативне, мултимедијалне и информационе технологије у раду, како бих допринела подизању квалитета наставе. Све што радим делим са колегама и ван своје школе. Самообразујем се, експериментишем и трудим се да сто више људи упознам са оним што радим преко Блога, Фацебоока, групе Учитељица Гоца-одељење друго и Твитера. На бројним скуповима учествујем као презентер примера добре праксе. Моји ученици постижу запажене резултате како у земљи тако и ван ње.
Рад са ученицима
Резултати ученика су бољи када се користи очигледност у настави. Веома успесне ппт -презентације које спремам за наставу омогућавају да ученици усвоје трајна знања. Део тог материјала налази се и на мом Блогу. Када нам је доступан интернет у уционици, користимо га да сазнамо оно сто је непознато или дођемо до занимљивости на одређену тему. Ученици су оспособљени да самостално покрећу рацунар, цртају, пишу и управљају видео- бим презентацијама приликом излагања резултата до којих су дошли. Могу на Блогу или Групи да пронађу додатне информације, нпр. задатке, различита упутства за израду домаћих задатака, лектиру… Користили смо интернет за изражајно казивање текстова и имали смо успех на такмичењу рецитатора,( иако смо мали, победили смо доста старије ученике)… Најбоље резултате постижемо на конкурсима за кратки филм. За постављање филмића и другог материјала на социјалним мрежама имам сагласност родитеља.
Пример породици
Својим примером утицала сам на синове да пођу маминим стопама и баве се просветарским позивом (један је завршио ДИФ, а други је на мастер студијама истог факултета). Свој рад сам крунисала једним одобреним уџбеником од стране Министарства просвете – Природа и друштво 3 – Бигз и звањем педагошки саветник.
Круна рада !
Била сам део програма Microsoft’s Expert Educator . На конкурсу Креативне школе 2013. освојила сам са својим тимом 1. место. На 5. међународном фестивалу зелене културе Green festu освојила сам за филмић специјалну награду секретеријата за заштиту животне средине. На конкурсу „Креирање наставног садржаја коришћењем слободног софтвера“ 2015. године освојила сам 1.место. Највећим успехом сматрам освајање титуле „Најбољи едукатор 2014.“ Најдражи остварени  успеси су ми у највећој и најбројнијој породици ЧИТАЛИЋА.

“Чујем- заборавим.
Видим- запамтим.
Радим- схватам.“
(Кинеска пословица)