Да до неба можеш стићи, знају само Читалићи!

Често говоримо да савремено дете више није оно дете од пре 2 или 3 деценије које ће послушно седети на часу очекујући информацију од учитеља. Како се променио свет, тако су се променила и деца, па им традиционална настава у којој је учитељ извор информација, свакако не може бити изазов. Жива реч учитељева никад неће бити замењена, али променила се улога. Ми смо сада мотиватори, они који боцкају шкољке да дају бисере. Понудићемо деци да сами претражују многе изворе информација (интернет, филм, музика, ел. књиге…) и усмерићемо их на издвајање битних информација у циљу учења.
Зар то није будућност свих нас? Из мора информација којима смо запљуснути сваког трена из различитих извора, критички изабрати оне које су нам потребне, уобличити у писмену или усмену поруку и пренети другима у облику који ће најбоље дочарати суштину онога што желимо да кажемо. То покушавају да ураде „Читалићи”, међушколски пројекат неговања вештина Разумевања прочитаног и Писменог изражавања, који се реализује као школски пројекат који се може наставити следећим нивоима репибличког такмичења и међународне смотре.
Циљеви пројекта остају исти, али се тема мења сваке године. Ове године изучавамо књижевно-научне врсте и крећемо ,,Стопама великана“.

Радионица одржана 4. новембра 2016. године.

 

Advertisements

2 Comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s