Градимир Јеремић

Сваки човек се прво роди, затим живи и ствара и на крају умире. Многи су после своје смрти брзо заборављени. Али постоје и они који су због својих дела ту око нас. Чујемо њихова имена, слушамо о њиховом раду. Међу тим значајним људима који су због свог рада заслужили да их се каткад сетимо је и мој дека Градимир Јеремић.

Рођен је 1948.године у селу Каличина код Књажевца. Основну школу завршио је у селу Валевац, а Гимназију у Књажевцу. Филолошки факултет  одсек физике у Приштини.

Одмах по завршетку факултета враћа се у Књажевац где почиње да ради у Гимназији све до своје смрти. Био је јако омиљен како међу колегама тако и међу ученицима, па је на једној матурској забави проглашен за мистера толеранције. Поред редовног посла, професора физике у једном периоду бива и помоћник директора школе. Поред приватних обавеза ни пословне обавезе никада му нису представљале терет и велику обавезу.

На предгог и наговор колега прихвата волонтерско место потпредседника Општине Књажевац, а након извесног периода и место председника Општине Књажевац. Врло успешно ради два посла, а и породица није много осетила његов превелики рад. Имао  је пуну подршку своје породице што му је представљало још додатни мотив. То све тако бивауколотечено док Србија не бива бомбардована. Непоправљиви оптимиста, није могао да прихвати да се то нашој земљи, у ери напретка, може догодити и здравље почиње да попушта. Престаје са радом у Општини. Захваљујући несебичној љубави и подршци своје породице здравствено се опоравља и почиње да ради. Бомбардовање још увек траје. Долази и тај 6.мај када дека умире од излива крви на мозак. Сахрана, а на сахрани по причању очевидаца, 2 000 људи. Књажевац је достојно поздравио ову људину.

Такав је био мој дека. Једино што ми је жао што нисам имао прилике да га упознам, иако по причању околине кажу да карактерно личим на њега, а ипак не носим његово име.

То је мој дека Градимир Јеремић.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Павле Јеремић, II/2

Ментор: Гордана Јаневска, проф.разредне наставе

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s