Братислав Милановић

О коме је реч?

Фејсбук

Родио се 1950. године у Алексинцу. Основну школу и Гимназију завршио је у Књажевцу. Студирао је југословенску и светску књижевност на Филолошком факултету у Београду.

Од 1978. године стално ради у Радио Београду као новинар, водитељ и уредник у емисијама “Београда 202″, Првог и Другог програма Радио Београда, које се баве књижевношћу и културом уопште. Сада уређује књиженост у програму “Београд 1″ Радио Београда и уређује и води културни магазин “Десет и по”.

Године 1968. објавио је прву песму, након чега су уследиле бројне збирке: Јелен у прозору (1975), Клатно (1980), Неман (1987), Галкански певач (1995), Врата у пољу (1999), Силазак (2004), Мале лампе у тамнини (2006), Писма из прастаре будућности (2009), Цврчак у децембру (2013), и роман Поток (2001, 2014 – допуњено издање).

Добитник је бројних престижних књижевних награда, као и признања за врхунски допринос националној култури.

Члан је Удружења књижевника Србије од 1976.године, у чијим је органима биран за члана, као и уметничког директора манифестације, Међународни сусрети писаца, коју уређује ова институција и чијих је новина (Књижевне новине) био уредник.

Својим радом везан је за Фестивал културе младих Србије – као учесник, новинар, члан жирија за најбољег младог песника, а у оквиру акције Радио Београда „Књига солидарности“ значајно је допринео књажевачкој култури и богаћењу књижевног фонда Народне библиотеке „Његош“, школских и других библиотека.

Посебни избори његове поезије објављивани су у периодици у Пољској, Мађарској, Румунији, Сад и Италији, а књига “Балкански певач” објављена је двојезично (румунски/српски) у Румунији, у едицији Марафет.

Човек је увек на губитку

Извор (текст и слике – део): 180 година школе

Група аутора ( Слободан Симоновић – VI/1, Ленка Павловић – II/2, Илија Тасић – II/2, Сара Јефтић -IV/1)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s